Steun COVID-19 onderzoek

We bevinden ons nog steeds middenin een virale pandemie. Het HIV Cure Research Center onder leiding van professor Linos Vandekerckhove wil zijn kennis en expertise gebruiken om op zoek te gaan naar oplossingen om dit nieuwe virus te bestrijden.

Concreet werd een nieuwe antilichaam therapie ontwikkeld die na klinische studies misschien mensen kan genezen of beschermen tegen het SARS-CoV-2 virus. Hiervoor werden zeer krachtige antilichamen geïdentificeerd uit COVID-19 patiënten die nu in het laboratorium nagemaakt kunnen worden (zie ook filmpje hieronder).

In een ander onderzoek werd nagegaan in welke delen van het lichaam SARS-CoV-2 zich verspreid. In een Belgische kankerpatiënt werd SARS-CoV-2 onder meer gevonden in longen, nieren, hart, lever en milt. Opvallend was dat het virus zich ondertussen gemuteerd had naar een variant gelijkaardig aan de Britse coronavariant. Nochtans was de patiënt al overleden lang voor er over die varianten werd gerapporteerd. Dit onderzoek heeft ons veel bijgeleerd over de verspreiding van SARS-CoV-2 in het lichaam en over hoe varianten ontstaan.

Verder wordt er reeds op dit moment met hoogtechnologische methodes gekeken naar de mogelijke afkomst van het virus waar de patiënt mee geïnfecteerd is. Dit helpt ons om ook in België de epidemie zo goed mogelijk in kaart te brengen.

Wilt u dit hoognodige onderzoek steunen? Dan kan u steeds storten op het Fonds HIV Ontrafelen met de vermelding “GE_952 Covid19”. Uw donatie zal volledig gebruikt worden voor onderzoek in het kader van COVID-19.

Ontdek hier onze ontwikkelde antilichaamtherapie:

Reeds

0
van de €100,000 ingezameld voor COVID-19 onderzoek

Met steun van:

Wat is COVID-19?

Hoe COVID-19 begon:

Doneren kan via: