HIV Ontmaskeren

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat er voor het eerst werd bericht over een virus en een ziekte die later hiv en aids werden genoemd. We wouden hier even stil bij staan en daarom organisserden we een avondvullend programma in de Handelsbeurs te Gent. 

We stelden onder meer een gloednieuwe docufilm voor die u meeneemt naar de beginjaren van hiv in België. De verhalen van artsen, verpleegkundigen en patiënten van toen zijn authentiek en aangrijpend. Wat betekent het om te leven met hiv in 2021? En wat brengt de toekomst? Daartoe nemen we een kijkje in het labo van professor Linos Vandekerckhove. Kunnen we hiv binnenkort genezen?
 
Na een muzikaal intermezzo van Sioen volgde een Performance met grote P. Personen die in aanraking komen met hiv bouwden samen met regisseur Klaas De Roo aan een act die niemand onberoerd liet. HIV Ontmaskeren, daar draait het om.
De film en performance roepen heel wat vragen en emoties op. In het tweede deel van de avond werd de tijd genomen om samen met enkele experts na te denken over hiv en hiv-stigma. Het debat met filosoof Ignaas Devisch, arts en politica Petra De Sutter, beleidsmedewerker bij Sensoa Ria Koeck en een ervaringsdeskundige werd gemodereerd door Roos Van Acker.
 
Wilt u deze avond (her)beleven? Dat kan via onderstaande video: 

HIV & Sars-CoV-2 Hybride Symposium 2020

In Oktober 2020 organiseerde het HCRC een hybride symposium dat de laatste wetenschappelijke kennis uit de doeken deed over Sars-CoV-2 pathogenese en HIV genezingsonderzoek. Via de links hieronder kan u het symposium herbeleven:

Update van het wetenschappelijk onderzoek

Delphine Acar legt de ontwikkeling van onze antilichaam therapie uit.

Nele De Langhe doet onderzoek naar EV’s bij HIV infectie.

WERELDWIJD LEVEN 37 MILJOEN MENSEN MET HIV. STEUN HET FONDS HIV ONTRAFELEN en Help hen.

Door de COVID-19 maatregelen zal de 7de editie pas in december 2021 plaatsvinden.

Doneren

nl_NLDutch